Op de grens van pensioen

 

Nieuw advies/coachingstraject

Wat ga je doen op de grens van pensioen?

Het Reguliere Werk Voorbij / After-job-coaching

 

De Zweedse premier Fredrik Reinfeldt pleit ervoor om langer aan de slag te blijven, en wel tot 75 jaar. Om langer door te kunnen werken denkt de premier dat mensen hun loopbaan op middelbare leeftijd vaker een nieuwe wending moeten durven geven.

 

Veel mensen moeten er niet aan denken om morgen te stoppen met werken. Maar vroeger of later komt het moment toch, de noodzaak zich te herbezinnen op werk en gezin. De ervaring leert dat de overgang van een hectisch werkzaam leven naar meer vrije tijd en minder werkdruk niet gemakkelijk verloopt. Bij velen gaat dit gepaard met gevoelens van onrust, nutteloosheid en soms depressiviteit. Die tweede carrière is nog niet zo gemakkelijk vorm te geven, maar hoe meer dit proces op de lange baan wordt geschoven, hoe lastiger het wordt.

 

Uit recent onderzoek blijkt, dat vroegtijdig het oriëntatieproces starten, liefst voor het reguliere werkwordt gestopt, veel van de geschetste problemen voorkomt. Wij hebben een uniek advies/ coachingprogramma ontwikkeld om bestuurders, ondernemers en professionals de mogelijkheid te bieden zich te heroriënteren op hun loopbaan en een nieuwe zinvolle wending te geven aan hun bestaan. Juist de latere levensfasen hebben een enorme rijkdom te bieden met meer mogelijkheden voor work-life balance dan ooit te voren!

 

Zowel een beknopt verkennend advies als een diepgaand reflectief traject dat uitmondt in een persoonlijk actieplan behoren allemaal tot de mogelijkheden. Wij beschikken over ervaren coaches die vanuit hun jarenlange advieservaring in het bedrijfsleven de juiste match met alternatieve activiteiten weten te vinden. Maak een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek of stuur een email voor meer informatie.